Uyku Öncesi Telefon Kullanımının Etkileri

Uyku Öncesi Telefon Kullanımının Etkileri

Ankara Siteler’de yatak sektörü üzerine hizmet veren firmamız sizler için yatak, baza ve başlıklarda en uygun, en kaliteli olacak şekilde baza, başlık ve yatak (ortopedik yatak, yaylı yatak, paket yaylı yatak, visco yatak, Latex yatak, bebek yatağı) üretimi yapmaktadır.

Günümüzde hem teknolojinin gelişmesi hem de ihtiyaçların değişmesiyle gündelik rutine pek çok yenilik eklenmiştir. Bunlardan en öne çıkanlar ise akıllı cihazların kullanımının son derece yaygınlaşmasıdır. Adeta yediden yetmişe denebilecek düzeyde yaygınlaşan bu kullanım çokluğu hayatı da pek çok noktadan etkiler hâle gelmiştir. Günlük yaşantının devamında olmazsa olmaz olan kaliteli uykuyu bu durum yakından ilgilendiriyor! Son dönemlerde uyku problemi yaşayanların çoğunda uzmanlarca tespit edilen durum uyku öncesi fazla telefon kullanımıyla ilişkilendirilmiştir. Akıllı cihazların yaydığı mavi ışık ve bunun sonucunda uykuya dalmakta güçlük çekme arasında maalesef ki sıkı bir ilişki saptanmıştır. Bu etkileri bilmek ve önlem almak hayat kalitesini şüphesiz ki yukarı çekecektir!

Uykuya Dalmada Mavi Işığın Etkisi

Son zamanlarda hayatın bir parçası haline gelen ve hemen herkesin elinde olan akıllı telefonlar hayatı kolaylaştırdığı gibi bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Uyku öncesi akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazların yoğun şekilde kullanımı uyku hormonları üzerinde olumsuz etkiye sebep olur. Bu cihazların küçükten büyüğe herkes tarafından kullanılır hale gelip yaygınlaşması sonucu bazı sorunlar ortaya çıkmıştır. Günümüzde uykusuzluk çekenlerin pek çoğunda temel sebep bu durumdan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Özellikle de sosyal medya kullanımının aşırı yaygınlaşması ve sürekli kullanılması göz ve uyku sağlığını yakından ilgilendirmektedir! Telefonla uyku öncesi ilgilenme süresinin gittikçe uzaması uyku kalitesini doğrudan olumsuz etkiler. Yapılan araştırmalara göre akıllı cihazlarla uykudan hemen önce fazlaca ilgilenen kişilerin uyku kalitelerinin düştüğü gözlemlenmiştir. Akıllı cihazlarda bulunan mavi ışığa fazla maruz kalmak uykuya dalmayı zorlaştırır. Mavi ışığın etkisiyle gözden beyne iletilen uyku sinyalleri bozulur. Bu durum uyku problemlerine de davetiye çıkarır. Mavi ışık göz sağlığından kalp ve uyku sağlığına kadar pek çok sistemi de doğrudan etkiler. Sosyal medya kullanımı, teknolojiye aşırı düşkünlük gibi faktörler sağlığı birçok açıdan olumsuz yönde etkiler! Bu durum kişiyi kaliteli uykudan mahrum hale getireceğinden akıllı cihazları dozunda kullanmak en iyi çözüm olacaktır.

Uyumadan Önce Akıllı Cihaz Kullanımı Yerine

Uykuya geçişten en az iki saat evvel akıllı cihazlarla vedalaşmak iyi bir uykuya kapı aralayacaktır. Gün içerisinde yoğun bir şekilde bu cihazlara maruz kalan zihin uyku öncesi kendini uykuya hazırlamalıdır. Uykudan önce mavi ışığa maruz kalmak yerine farklı aktivitelere yönelmek daha doğru bir karardır. Uyku öncesi aşırı yağlı ve tuzlu yemekler yerine hafif beslenmek, kafeinden ziyade bitki çaylarına öncelik tanımak, dinlendirici müzikler dinlemek kişiyi sağlıklı olmaya daha da yakınlaştıracaktır. Özellikle yatmadan önce papatya çayı içmek, biraz kitap okumak, loş ışık kullanmak, kişiye uygun uyku ürünleri tercih etmek kaliteli uykuya zemin hazırlayacaktır. Mavi ışık kullanımına gün içinde fazlasıyla maruz kalıyorken uyku öncesi de haddinden fazla maruz kalınmamalıdır, Sağlıklı bir hayat için uykudan yeterli verim alınmalı ve iyi bir uyku için gerekli adımlar izlenmelidir!

Lavitta’nın geliştirdiği yataklar ile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Ankara Siteler’de yatak mağazamızda zengin ürün çeşitliliği ile yatak, baza ve başlık uyku ürünleri bulunmaktadır. Ankara Siteler’de bulunan Lavitta Yatak mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Garantili ürünlerimizi görmek mutlaka uğrayın.