Yatak Hijyeni

Yatak Hijyeni

Ankara Siteler’de yatak sektörü üzerine hizmet veren firmamız sizler için yatak, baza ve başlıklarda en uygun, en kaliteli olacak şekilde baza, başlık ve yatak (ortopedik yatak, yaylı yatak, paket yaylı yatak, visco yatak, Latex yatak, bebek yatağı) üretimi yapmaktadır.

Sağlıklı ve rahat bir uyku için yatağımızı hijyenik tutmamız gerekir. Her gün vaktimizin üçte birini uyuyarak yatağımızda geçiriyoruz. Bunu göz önünde bulundurursak, yatak temizliğinin sağlığımız için en önemli konuların başında geldiğini söyleyebiliriz.

Periyodik yatak temizliği yapmadığımızda, yatağımız zamanla kirlenebilir ve kötü kokular oluşabilir. Yatağımızın temizliğine dikkat etmezsek; yatağımız zaman içerisinde hastalıklara sebep olabilecek mantar, bakteri ve maytlara yuva olabilir. Peki, sık sık çarşaf ve örtülerimizi değiştirmemiz yatağımızı bakterilerden arındırır mı? Maalesef yatağımızın devamlı olarak çarşafla örtülü olması, temizlenmeye ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Yatağımızı kötü kokulardan ve bakterilerden arındırmak için en doğru şekilde temizliğinin yapılması gerekir.

Yatak Bakterilerinden Nasıl Korunuruz?

Saçlarımız ve dökülen deri parçaları zaman içerisinde mayt adı verilen yatak bakterilerinin birikmesine neden olur. Özellikle yaylı yataklar mayt oluşumu için çok uygun bir ortam hazırlamaktadır. Yatağın nemli olması maytların büyümesi için ortam oluşturur. Maytların alerji gibi zararlı etkileri bulunmaktadır. Kaşıntı ve ciltte kızarıklıklara yol açabilir. Bu bakterilerden korunmak için üretilen spreyler ise kalıcı bir çözüm sunmaz. Profesyonel bir temizlik hizmeti alarak yatağınızın maytlardan arınmasını sağlayabilirsiniz. Temizlik hizmetini alacağınız firmanın kimyasal temizlik malzemeleri yerine çevre dostu ürünler kullandığından emin olmalısınız. Fakat bu durum sürekli tekrarlanacağı için, yatak bakterilerinin oluşmasını engelleyecek kesin bir çözüm bulmak daha akılcı olacaktır. Profesyonel temizlik hizmeti dışında, kendiniz de yatağınızı elektrik süpürgesiyle süpürebilir ve yatağınızı toz birikintilerinden kurtarabilirsiniz. Eğer yatağınızın üzerinde lekeler varsa, bunları yok etmeniz gerekir; çünkü maytlar bu kirlerden beslenir. Leke temizleyicileri ile yatağınızı lekelerden arındırabilirsiniz. Eğer geleneksel yaylı yatak kullanıyorsanız, yatağınızı üç ayda bir ters çevirerek diğer yönünü kullanmanız da yatak hijyeni için bir diğer önemli konudur.

Yatak Hijyeni için Doğru Yatak Seçimi

Yatak bakterilerinin oluşumunu kalıcı olarak engellemek için daha hijyenik şartlarda uyumanızı sağlayacak yatakları tercih edebilirsiniz. Anti alerjik ve anti bakteriyel yatak çeşitleri ve yastıklar, yatak hijyeni için uygun olacaktır.

Lavitta’nın geliştirdiği yataklar ile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Ankara Siteler’de yatak mağazamızda zengin ürün çeşitliliği ile yatak, baza ve başlık uyku ürünleri bulunmaktadır. Ankara Siteler’de bulunan Lavitta Yatak mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Garantili ürünlerimizi görmek mutlaka uğrayın.