Yatak Sertliği Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yatak Sertliği Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ankara Siteler’de yatak sektörü üzerine hizmet veren firmamız sizler için yatak, baza ve başlıklarda en uygun, en kaliteli olacak şekilde baza, başlık ve yatak (ortopedik yatak, yaylı yatak, paket yaylı yatak, visco yatak, Latex yatak, bebek yatağı) üretimi yapmaktadır.

Sağlıklı bir uyku için doğru yatak seçimi oldukça önemlidir. Doğru bir yatak seçimi yaptığımızda, omurga düz bir hat üzerinde hizalanıp desteklenir, bu da kas ve eklem ağrıları gibi çeşitli rahatsızlıkları önlemiş olur. Doğru yatak seçimi için pek çok kriter vardır, yatak sertliği de dikkat edilmesi gereken, en önemli kriterlerin başında gelmektedir. Yanlış sertlikte bir yatak seçtiğimizde, yeni vücut ağrıları oluşabilir ve var olan kronik vücut ağrılarında artış olabilir.

Yatak Sertliği Tercihi Nasıl Olmalı?

Yatak sertliği, yatağın yoğunluğunu ifade eder, nasıl bir yüzeye sahip olduğunu gösterir. Yatak sertliği yumuşak, orta – sert ve sert olarak üçe ayrılır. Yatak sertliği derecelendirmesi 1 ile 10 arasındadır. 1 olan yataklar çok yumuşak, 10 olan yataklar ise en sert yatakları temsil eder. En doğru yatak sertliği seçimi için genelleme yapmak doğru değildir. Kendi kişisel alışkanlıklarımızı ve özelliklerimizi göz önünde bulundurarak ideal sertlikteki yatağı seçmeliyiz. Uyku pozisyonu ve vücut ağırlığı dikkate alınarak yatak sertliği tercihinde bulunmak doğru olacaktır.

Yatak sertliği için kabul edilen kilo oranları şu şekildedir;

58 kilogram ve altı; zayıf,

58 – 105 kilogram; normal kilo

105 kilogram ve üzeri; kilolu

Vücudu en iyi şekilde destekleyen, omurga için ideal sertlikteki yataklar konforlu bir uyku deneyimi sunacaktır. Peki, kimler yumuşak, kimler orta sertlikte, kimler sert yatakları tercih etmelidir? Örneğin, uyurken çok sık dönme alışkanlığınız varsa, yumuşak yataklar sizin için uygun olmayacaktır; çünkü yumuşak yatakta hareket etme imkanınız kısıtlanır. Ya da çok kilolu biriyseniz, yine yumuşak yataklar sizin için uygun olmayacaktır.

Kimler Yumuşak Yatak Tercih Etmeli

Yumuşak yataklar, bilinenin aksine sağlık açısından en konforlu ve en rahat olan yatak çeşidi değildir. Doğru yatağın fazla yumuşak olmaması gerekir; çünkü yumuşak yataklar, vücudun gerekli yerlerini ve omurgayı tam olarak destekleyemediği için, uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir. Yumuşak yataklarda uyurken içine gömülürüz, bu da hareket etmeyi ve dönme hareketini zorlaştırır. Uyurken doğal pozisyonu tam olarak koruyamayız ve bu da sağlıklı bir uyku uyumayı zorlaştırır. Kilolu kişiler yumuşak yatağı tercih etmemelidir; çünkü yatağın içine çok fazla gömülecekleri için uyku esnasında doğru pozisyonu koruyamayacaklardır. Zayıf olan kişiler kiloları dengelenebileceği için yumuşak yatak tercih edebilir.

Kimler Orta Sertlikte Yatak Tercih Etmeli

Orta sertlikteki yataklar son zamanlarda en çok tercih edilen yatak çeşididir. Orta sert yataklar normal kiloya sahip kişiler için ideal yataklardır. Uyku esnasında hareket imkanı tanır, vücudu destekler ve omurganın doğal pozisyonu almasını sağlar. Tüm vücudu desteklediği için bel ve sırt, kas ve eklem ağrılarının önüne geçilmiş olur. Eğer kilonuz normalse ve kronik bir rahatsızlığınız yoksa, orta sertlikteki yataklar idealdir.

Kimler Sert Yatak Tercih Etmeli

Sert yataklar, kilolu kişiler tarafından tercih edilmesi gereken yatak çeşididir. Sert yataklar vücudun yatağın içine gömülmesine engel olur ve vücudu tamamen destekler. Eğer kilonuz 100’ün üzerindeyse, sert yataklar vücudunuzu en iyi şekilde kavrayıp destekleyecektir. Dezavantajı ise, kalçada baskı ve omurgada sıkışmaya neden olabilmektedir.

Lavitta’nın geliştirdiği yataklar ile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Ankara Siteler’de yatak mağazamızda zengin ürün çeşitliliği ile yatak, baza ve başlık uyku ürünleri bulunmaktadır. Ankara Siteler’de bulunan Lavitta Yatak mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Garantili ürünlerimizi görmek mutlaka uğrayın.